9 Şubat 2009 Pazartesi

ZEYTİNLİ MAKARNA

Hafif, kolay ve lezzetli bi tarif...

1 paket penne makarna
20 adet siyah zeytin
4 çorba kasigi salça
3 dis sarmisak
4 çorba kasigi zeytinyagi
5 yaprak taze feslegen ya da 1 çorba kasigi kuru feslegen
1 su bardagi beyaz sarap
Istege göre aci pul biber, karabiber, tuz
Tuz, karabiber, pul biber
Sosu hazirlamak için, zeytinlerin çekirdegini çikartip ikiye kesin. Bir tencerede zeytinyagini isitin sarmisaklari bütün olarak atip 1 dakika kavurun ve çikartin. Salçayi ilik suda ezdikten sonra tencereye ilave edin kavurun. Zeytin, feslegen, tuzu, karabiber, pul biber ve sarabi ekleyip karistirin. Kısık ateste 20 dakika pisirin.
Sos piserken makarnayi tuzlu kaynar suda 9-12 dakika haslayin, süzün. Uzerine 1 tatli kasigi zeytinyagi ekleyip karistirin.
Makarnayi servis tabagina alin, üzerine sos döküp servis yapin.
Afiyet Olsun

SEVGİLİLER GÜNÜ MENÜSÜ

Evde romantik bir sevgililer günü organizasyonu düşünüyorum 14 şubat için cumartesi akşamı olmasıda gün içinde hazırlanmak için zaman var demek:)
Herkesin tazelenmeye,ilişkisini tazelemeye,fani dertlerden uzak bi gece geçirmeye ihtiyacı vardır ya zaman zaman işte süper fırsat...basit ama özenli yemekler, gözlere şenlik bir masa,gönüllere şenlik şarkılar ,ruha şenlik kırmızı şarap ve beeeeen ne şanslı kocam var benim ya :P
ANA YEMEK LAZANYA
Malzemeler
200 gr. kıyma
1 paket lazanya
3 adet kuru soğan
3 su bardağı kıyılmış mantar
1 yemek kaşığı domates salçası - 1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı margarin - 2 yemek kaşığı zeytinyağ
baharat;tuz, karabiber, muskat
hazırlanşı ;
Kaynayan tuzlu suya 2 yemek kaşığı zeytinyağ koyun. Lazanyayı 4'er, 4'er içine atın. Lazanya yumuşayıp rengi beyazlaşınca soğuk suya tutun, sonra da süzün.
Margarini eritin, zar şeklinde doğradığınız soğan, kıyma, mantar, karabiber, tuz,muskat salça ve 1 bardak su koyun. Hazırladığınız bu harcı 15 dakika pişirin.
Yağlanmış fırın kabına lazanyaları yan yana dizin. Üstüne beşamel sosu dökün. İkinci sıraya kıymalı harcı yayın, üçüncü sıraya beşamel sosu dökün. gidebildiğiniz yere kadar gidin ama en üstte başamel sos kalsın :))kaşar pernir rendesi ile üzerini döşeyin...
175 derecelik fırında 25 dakika pişirin. 10 dakika bekletip servis yapın.
SOS;
Unu, pembeleşene kadar tereyağında kavurun. Süt ve tuz koyup karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin.
MEZELER


PEYNİR TOPLARI
200 gr. peyaz peynir
100 gr. labne peyniri yada krem peynir
kuru nane-çörekotu-kırmızı biber-dereotu
Yapılışı:
Beyaz peynir bir kaba alınır ve çatalla ezilir.Üzerine krem yada labne peyniri eklenerek yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde toplar kopartarak isteğe göre nane, kırmızı biber, çörekotu ve ince kıyılmış dereotu’na bulanır ve elde yuvarlayarak minik toplar yapılır.
Renkli toplar yanyana dizilerek şık bir tabakta servis yapılır.Gören bayılır,bit yudum şarap sonrası tek hamlede ağza atılır.
tabi bunlar yetmez gece boyunca bol aromalı haşlanmış mısırlı salata,közlenmiş yoğurtlu kırmızı biber salatası ve köpeoğlu salatası eksik olmamalı
eeee tatlı diyen yokmu?
İşte süpriizzz"Bana çilekli çikolatalı pasta alırmısın canım gelirken?"
"Aşk herzaman karın doyurmaz yanında aperatifler olmalı..."


5 Şubat 2009 Perşembe

KEREMİN KURABİYELERİ :)


Kaç yaşında olursak olalım insanı 5 yaşına geri götüren koku nedir?

Bildiniz "kurabiye kokusu" :)))
adını söylerken bile gülümseten bu romantik tadın hepimiz için ayrı bi önemi var bence...kimimiz annemizi,kimimiz sevgilimizi,kimimiz mahalledeki yurdanur teyzemizi hatırlarız,yüzümüzde çocuksu bi gülümsemeyle...
şimdiiiiii bir buket çiçek yerine bir kutu sizin için özel yapılmış lezzetli kurabiyeler gelse önünüze daha mutlu olmazmısınız???
Arkadaşım burada devreye giriyor işte ;biririnden özel kurabiyeler yapyor size mutlaka zevkinize göre bi çeşit vardır.
İhtiyaç halinde ; http://www.kereminkurabiyeleri.com/ , kereminkurabiyeleri.blogspot.com ve sipariş için kereminkurabiyeleri@gmail.com